VOVA so samop. by som sa zaťial velmi nerád chválil, teda chváliť sa nieje pre mňa. kto robí vývoj alebo sa ním zaoberá vie aký je náročný a z toho pramení i nefalšovaná skromnosť. nerád by som tiež nabádal alebo presviedčal ku kúpe PS-ky, každý sa musí rozhodnúť sámb a zhodnotiť súčasný pomer cena-prínos. S tou "šublérou" to vyznieva ironicky
, no myslel som to dobre ako jedno zo základných vodítok, samozrejme zbŕań treba posudzovať ako celok. Arrow v tej dobe musel prejsť skúškami, opäť zdôraznujem nebolo to lahké, inak by nemohol byť zaradený do výroby. problém podľa mňa bol, že sa popretrhali spätné väzby s vývojcom vzhľadom k práve prebiehajúcej privatizácii a deleniu jednotlivých závodov na jednotlivé a.s. súčasne s obdobím zavádzania do výroby. Ak je táto väzba prerušená väčšinou to nedopadá dobre. nehovoriac o ďalších vplyvoch tej doby.
Čo sa týka životnosti dielov , ktoré uvádzaš, tak zbraň ako celok, resp. jej životnosť bola podĹA vtedajšej doby teda pred 17-timi rokmi požadovaná 1o tisíc rán. Hlaveň bola robustná (hlaveň strieĺa
) v tej dobe už vyrábaná rotačbným kovaním za studena, oxinitridovaná, uzamykacia hrana indukčne kalená, materiál 15230. Po vystrieĺaní 15000 rán nejavila známky opotrebenia v zmysle meraní podľa platných metodík.
samozrejme nič ma neoprávňuje hovoriť za výrobcu a ani nemôžem a ani neviem k čomu všetkému môhlo dôjsť i keď ío kdečom predsa len viem
Vzhĺadom na relatívne malý počet vyrobených kusov výrobcom cca 3000 ks si myslím, že v sériiovej výrobe bolo čo vychytávať, je to absolútne normálny jav.