Odovodnenie ziadosti o ZP sk. A

Ako a kde získať zbrojný preukaz, súvisiace právne predpisy, odborná príprava a odpovede na prípadné otázky.

Odovodnenie ziadosti o ZP sk. A

Poslaťod Andrej04864 » Štv 22. Júl 2010 16:47:36

Mam otazku ohladom ziskania ZP, ako odovodnim potrebu nosit zbran (sk. A)? Tuto skupinu neradi udeluju beznym smrtelnikom a pravdepodobne urobia vsetko pre to aby mi na koniec mohli vydat sk. B ako v mnohych inych pripadoch. Ako teda odovodnim svoju ziadost tak, aby mi ju bez vyhrad a zasahov schvalili?
"Strach zo zbraní je znakom sexuálnej a emocionálnej nedospelosti". Sigmund Freud
Obrázok užívateľa
Andrej04864
občasný diskutér
občasný diskutér

Re: Odovodnenie ziadosti o ZP sk. A

Poslaťod aux54 » Pon 09. Aug 2010 15:24:11

Andrej04864 píše:Mam otazku ohladom ziskania ZP, ako odovodnim potrebu nosit zbran (sk. A)? Tuto skupinu neradi udeluju beznym smrtelnikom a pravdepodobne urobia vsetko pre to aby mi na koniec mohli vydat sk. B ako v mnohych inych pripadoch. Ako teda odovodnim svoju ziadost tak, aby mi ju bez vyhrad a zasahov schvalili?

V prvom rade sa netreba nechať obabrať ako sa nechali už mnohí pred tebou, do žiadosti o sk. A nesmieš uviesť že chceš zbraň držať, aj keď sa ťa budú snažiť k takejto formulácii doviesť, na držanie totiž stačí skupina B. V žiadosti o sk. A musí byť uvedené nosenie zbrane.
Naposledy upravil aux54 dňa Pon 09. Aug 2010 15:41:30, celkovo upravené 1
Glock 19
Moje inzeráty: http://aux54.armybazar.eu/sk/
Obrázok užívateľa
aux54
diskutér
diskutér

Obrázky: 8

Poslaťod aux54 » Pon 09. Aug 2010 15:40:03

Leachim píše:Pridávam sa k otázke, máte s tým niekto skúsenosti? Pomohlo by si spraviť SBS kurz, kde je nosenie zbrane defacto nevyhnutnosťou?

Na držanie zbrane a streliva na výkon zamestnania alebo oprávnenia podľa osobitného predpisu je určená skupina C, "kurz" SBS nestačí, treba mať aj potvrdenie zamestnávateľa, alebo overenú kópiu platnej koncesie, ak žiadaš o vydanie ZP s oprávnením držať zbraň a strelivo na výkon povolania alebo zamestnania.
Glock 19
Moje inzeráty: http://aux54.armybazar.eu/sk/
Obrázok užívateľa
aux54
diskutér
diskutér

Obrázky: 8

Poslaťod Hosť » Sob 28. Jan 2012 22:08:13

Stalo sa mi - prisiel som si v BA pre papiere a pani mi uz vopred oznamila ze Acko mi zamietnu ak nie som v sluzobnom pomere OSSR, PZSR, ZVJS, alebo sudca, prokurator, atd. Spytal som sa v ktorom zakone to ma oporu a ona si len mlela stale svoje.
Stretol sa uz niekto s podobnym pristupom? :x
Hosť

Poslaťod badcat » Ned 29. Jan 2012 21:51:34

Hosť píše:Stalo sa mi - prisiel som si v BA pre papiere a pani mi uz vopred oznamila ze Acko mi zamietnu ak nie som v sluzobnom pomere OSSR, PZSR, ZVJS, alebo sudca, prokurator, atd. Spytal som sa v ktorom zakone to ma oporu a ona si len mlela stale svoje.
Stretol sa uz niekto s podobnym pristupom? :x

Ja osobne, nikdy mi Ačko nechceli dať - potom som nastúpil k PZ SR a ziadost uz prešla rýchlosťou blesku (divné že? ) - zvykni si že v SR sa bežný smrtelník k A-čku nedostane... žial? alebo je to dobre? Devínska na jednej strane, bezpečnosť a nosenie zbrane, ktoré je aj tak zbytočné, na strane druhej. Vážne - zbraň nepotrebuješ nosiť stále.
badcat

Poslaťod miro2 » Ned 29. Jan 2012 22:36:51

Na skupinu A má právo každý kto odôvodní potrebu nosiť zbraň a splní zákonné podmienky. V zákone sa nepíše nič o tom, že skupinu A môže vlastniť iba policajt alebo sudca. Podaktorí úradníci si bez ohľadu na to čo hovorí zákon robia svojvôľu, toto už zaváňa zneužívaním právomocí, ten kto takto rozhoduje, by za to aj mal niesť zodpovednosť. Stať sa to mne, určite by to skončilo minimálne podaním sťažnosti.
Nenechajte zo seba robiť ovce.
miro2

Poslaťod peacemaker » Uto 31. Jan 2012 3:12:11

v nasej gubernii to ale chodi tak, ze budes sa stazovat a ta banda ti to spocita pri skuskach ak to nemas ucebnicovo v hlave :(
radsej by som na zaciatok poziadal o sk. B, tu by nemal byt problem ziskat a o nejaky cas si to rozsiril na sk. A
peacemaker

Poslaťod miro2 » Str 01. Feb 2012 2:32:33

Postupnosť najprv B a neskôr si ho rozšíriť na A je síce jedna z možností ako sa k Áčku dopracovať, ale pre žiadateľa je nevýhodná, prečo by občan mal kvôli nejakému úradníkovi platiť zbytočne druhý krát za kolky a zabíjať more času na úradoch iba preto, že si tam niekto vykladá zákony podľa toho ako sa vyspí, alebo ako sa mu v danej chvíli zachce?
miro2

Poslaťod verejna bezpecnost » Str 01. Feb 2012 16:51:40

na vyjadrenie pocitov z tohto postupu uradnikov vam tu chyba grcajuci smajl, takato miera stupidity je az tazko uveritelna
verejna bezpecnost

Poslaťod mirecko » Ned 13. Máj 2012 21:23:08

co si myslite o takomto odvovodneni.: pracujem v herni 3 rok stalo sa mi ,ze mi hrac rozbil automat a nalsedne sa mi vyhrazal ,ze ak zavolam policiu tak m a dobije ...samozrejme riesilo sa to cez policiu ....pracujem s vyssim obnosom penazi a zlata.pracujem v nocnych hodinach kde vecer prichadzaju hraci skor romovia ako bieli ludia .vyjadrenie mi dal ete moj zamestnavatel ,v podobe aku som pisal .....ziadal som Bsk. no B sk.mozes mat len doma .tak mi policajt povedal ,aby som si napisal A,C. myslite si ,ze by to stacilo ako odvovodnienie ?
mirecko

Ďalší

Späť na Zbrojný preukaz, zákony, odborná príprava

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia