Zdravim vas. Mal by som par otazok na konkretnu moju situaciu.
Chcel by som si rozsirit zbrojny preukaz na skupinu A. No samozrejme nieje to take jednoduche ako sa zda.
Niesom ani zivnostnik ani som nebol v minulosti napadnuty (teda bol ale nemam o tom ziadnu dokumentaciu)
a niesom ani ozbrojena zlozka ani pravnik a ani advokat.
Pan ktory ma na starosti vybavovanie dokladov sa vsak stale ohana len timito troma vecami. Viem ze to v zakone nieje
a on to urcite vie tiez ale stale si melie len toto do okola. Pracujem v predajni ktora sa zaobera aj predajom zbrani.
Ked som mu povedal ze mu aj od sefa donesiem potvrdenie tak mi povedal "mas C to ti musi stacit".
zatial som toto vsetko chcel riesit s kludnou hlavou bez nejakych pravnikou klamstiev ale zjavne to tak nejde. Neviem ake su pre neho dostacujuce dovody na vydanie A skupiny ked to nikde nieje napisane. Prihovarali sa aj kolegovia aj znami ale on stale nechce dopustit to aby som mal Acko. Nepijem nefajcim nedrogujem nemam potrebu sa ukazovat a chvastat sa ze mam zbran fakt mam potrebu nosit zbran len cisto z dvovodu ochrany seba a svojich blizkych.
Chystam sa podat ziadost o rozsirenie kde udam zakladne tri dovody preco ziadam o A skupinu.
1. ochrana svojho zivota a zivota svojich blizkych,ochrana majetku nakolko sa citim byt ohrozovany.
(mam aj cestne vyhlasenie ktore chcem prilozit k ziadosti.
2. Ochrana pred zverou nakolko nasa rodina vlastni nehnutelnost (chatu) v lese
3. Potrebu adekvatne sa branit pri presune vacsieho mnozstva zbrani ( napriklad za ucelom tlakovej skusky)
nakolko pracujem zo zbranami tak moznost takychto vyjazdou je vysoka.
Vedel by mi niekto prosim poradit co este by som mal alebo nemal robit? Mam to hnat az na krajske riaditelstvo. vyhoveju mi aspon tam? Za vsetky nazory, rady velmi pekne dakujem.