Odovodnenie ziadosti o ZP sk. A

Ako a kde získať zbrojný preukaz, súvisiace právne predpisy, odborná príprava a odpovede na prípadné otázky.

Re: Odovodnenie ziadosti o ZP sk. A

Poslaťod aux54 » Uto 15. Máj 2012 16:14:32

No myslím si, že rozbitý herný automat ešte nie je dôvodom na použitie strelnej zbrane. Rovnako je z pohľadu odôvodnenia potreby nosiť zbraň irelevantná aj etnická príslušnosť klientov zariadenia v ktorom pracuješ.
Práca s vyšším obnosom peňazí a drahými kovmi by podľa mňa mohla byť cesta ako odôvodniť žiadosť. :coffee:
Glock 19
Moje inzeráty: http://aux54.armybazar.eu/sk/
Obrázok užívateľa
aux54
diskutér
diskutér

Obrázky: 8

Poslaťod Horac Badman » Pon 28. Máj 2012 4:45:04

Úradníci, ktorí robia problémy s A ckom, maju jediný motív - prachy. Takže ak svoju žiadosť odôvodníte patričnou sumou -nebude problém. :shoot:
Horac Badman

Poslaťod marecko » Str 07. Nov 2012 11:56:44

mirecko píše:co si myslite o takomto odvovodneni.: pracujem v herni 3 rok stalo sa mi ,ze mi hrac rozbil automat a nalsedne sa mi vyhrazal ,ze ak zavolam policiu tak m a dobije ...samozrejme riesilo sa to cez policiu ....pracujem s vyssim obnosom penazi a zlata.pracujem v nocnych hodinach kde vecer prichadzaju hraci skor romovia ako bieli ludia .vyjadrenie mi dal ete moj zamestnavatel ,v podobe aku som pisal .....ziadal som Bsk. no B sk.mozes mat len doma .tak mi policajt povedal ,aby som si napisal A,C. myslite si ,ze by to stacilo ako odvovodnienie ?

Ja robim tiez v herni ako SBS tiez mi dal zamestnavatel potvrdenie aby som si mohol vybavit Acko, len to mi u policajtov nestacilo mal som este dve ziadosti jednza znich bola ze mi hrozi na zivote ze sa mi vyhrazaju osoby pod plivom alkoholu. A sak treba aj psichotesty
marecko

Poslaťod Andrej04864 » Str 07. Nov 2012 22:44:07

marecko píše:len to mi u policajtov nestacilo

Možno mám trochu od veci otázku, ale zaujímalo by ma kde v legislatíve je upravené ako má vyzerať dostatočné odôvodnenie žiadosti o ZP sk. A, a ako by sa k tomu postavil prokurátor, ak by som dal preveriť zákonnosť postupu PZ v prípade že moje odôvodnenie nebude pre PZ dostatočné.
"Strach zo zbraní je znakom sexuálnej a emocionálnej nedospelosti". Sigmund Freud
Obrázok užívateľa
Andrej04864
občasný diskutér
občasný diskutér

Poslaťod ingeee » Pon 12. Nov 2012 19:11:32

Ja som pri podávaní žiadosti o "A" urobil 2 dôležité kroky: Slušne som sa opýtal policajta z oddelenia zbraní, čo mi vie poradiť. Nie som ani podnikateľ, ani nedostávam výhražné listy. Poradil mi požiadať zamestnávateľa o vyjadrenie, ktoré vzhľadom na povahu mojej pracovnej náplne podporí možnosť nosiť zbraň. Teraz nie je dôležité, čo to bolo v mojom prípade, ale že tú šancu mi dal policajt, ktorý o ZP "A" svojím "hlasom" spolurozhoduje. A druhá vec - vzhľadom na povinné psychotesty som si tak isto nechal poradiť a doporučiť psychologičku, ktorá robí vyšetrenia aj pre toto ORPZ (čiže aj to zavážilo). Podanie žiadosti nikomu nemôžu odmietnuť, žiadosť prijmú a až potom sa rozhoduje. Nie je to subjektívna záležitosť jedného človeka. A na konečný verdikt si overujú sakra veľa údajov o žiadateľovi.
Uvedomte si, že nosenie zbrane nie je o imidži a frajerine!
ingeee
okoloidúci
okoloidúci

Poslaťod JanTkac » Pon 03. Dec 2012 17:34:52

JanTkac
občasný diskutér
občasný diskutér

Poslaťod andyozzy » Str 23. Apr 2014 16:50:00

ja mam iny problem konci mi platnost ZP kde mam skupiny A,C,F a oni mi nechcu to A-cko predlzit! vsetko mi daju len miesto A-cka mi chcu dat B-cko
andyozzy
okoloidúci
okoloidúci

Poslaťod aux54 » Pia 25. Apr 2014 14:52:25

Máš to od nich na papieri? Ako to odôvodňujú?
Ja by som dal preskúmať zákonnosť ich postupu prokurátorovi, pretože ak im už raz stačilo tvoje odôvodnenie potreby nosiť zbraň, to isté odôvodnenie by malo rovnakému orgánu stačiť aj pri predlžovaní platnosti ZP.
Glock 19
Moje inzeráty: http://aux54.armybazar.eu/sk/
Obrázok užívateľa
aux54
diskutér
diskutér

Obrázky: 8

Poslaťod ingeee » Uto 27. Máj 2014 20:05:12

No nemyslím si, že je to celkom tak. To "A" si dostal naposledy pred 10.rokmi. Ak máš rovnaké dôvody a vieš ich obhájiť, nemal by to byť problém. Ale uvedom si, že za 10 rokov sa zmenili aj Tvoje podmienky a bolo niekoľko noviel Zákona o zbraniach a strelive na základe vývoja udalostí. A ak to potrebuješ pre výkon povolania, čo podľa zákona umožňuje aj "A", (namiesto "C", keď "A" nie je podmienka), je na Tebe a zamestnávateľovi napísať dôveryhodné zdôvodnenie. Choď na príslušné odd. PZ a skús sa poradiť, čo tam máš napísať. Je to administratívny úkon, ale rozhoduje o tom človek. A mimochodom - psychotesty?
Držím palce :oops:
ingeee
okoloidúci
okoloidúci

Poslaťod strelec » Sob 14. Jún 2014 13:30:31

Na niektorych odd. dokladov staci odovodnenie "nosenie zbrane a streliva na ochranu zivota a majetku". Ine odd. vymyslaju obstrukcie a dovody ako "A" nevydat. Ich naroky sa roznia, nie su zjednotene a dochadza tak k diskriminacii ziadatelov.
Ide o ucebnicovy priklad znevyhodnenia, preto do uvahy prichadza aj antidiskriminacna zaloba z dovodu nerovnakeho pristupu.
A nepomohli by si ani judikatom NS alebo US ktorym tak radi argumentuju niektore odd., napr. BA V.
A, F
Obrázok užívateľa
strelec
občasný diskutér
občasný diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zbrojný preukaz, zákony, odborná príprava

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia