Nechrňte a surfujte.
Tak 45 ACP vs. pás z auta.
Zbraň: Glock 30
Munice: 45 ACP Magtech komolý kužel, 45 ACP P+ Federal se zvýšenou ranivostí.
Foto: http://shadowcompany.rajce.idnes.cz/45ACP/
Tak obě kulky pás dle očekávání zastavil, obě po 10 vrstvách. 45 je pomalá težká střela s větším průměrem než 9mm Luger a tudíž má menší průraznost, ale větší smrtící účinek na nekryté cíle.
Jak vidíte, kulka z 45 komolý kužel prostřelila 10 vrstev, a celá se převrátila ležela při vyndavání na boku, její deformace je minimální. Při zásahu mi přitlučenej pás odlítl i s hřebíkem a do překližky pod pásem udělal důlek jak kdyby tam kopla mula, v státem schválené legální střelnici zvané sklep to byla ďaha jak kráva.
Federal 45 je zajímavější, nepronik tak hluboko jako předchozí, nepřetočil se šel dobře vyloupnout, ale udělal svojí práci, střela se podle nastřižení rozvila jak poupě, zvětšila svojí plochu takže soused co prudí by pad mrtvej k zemi po jednej ráně. Náboj od federalu má větší prachovou náplň p+ a kulka má nastřižený plášť, nejakej plast pod ním a při dopadu na člověka se snadno zvětší a způsobí devastující zranění (asi proto je to zakázaná munice, nebo aspoň svýho času byla). Pás opět odlít přes půl místnosti, rána jak z děla. Oproti předchozímu náboji je v pásu díra jak do vrat, magtech to prostřelil čistě že se pás skoro zavřel pro průchodu kulkou, federal udělal jámu jak pro granátu.
45 ACP 10 vrstev pásu zastavilo, ale "bejt pod pásem" tak mám zpřerážený žebra, pohmožděniny a možná by mě to i porazilo na krovky.
Mno pás už má dost, tak bude ušetřen jednotné střely z brokovnice nebo 300 Win. Mag. vim, že to bude chorchemu líto, ale nerad bych měl s státem schválené, legální střelnici sklep další díru ve zdi k zazdívání.