Guerrero

Tu sa môžte predstaviť a niečo o sebe napísať.

Guerrero

Poslaťod Guerrero » Sob 04. Dec 2010 13:03:15

Dobrý den,

je mi 21 let a momentálně studii (ale to asi není tak podstatné). O zbrojní průkaz mám již delší dobu zájem, ale teprve nyní mám volnější období.Doufám, že zkoušky proběhnou bez problému. Asi jako každý jsem začínal se vzduchovkou, po nějakém čase jsem měl možnost střelby z pistole (ČZ 75, Glock 17 a Colt 1911), ale vše bylo jen zapůjčené. Jak jsem již říkal zbrojní průkaz nemám, ale v brzké době si jej budu dělat. Zbraně, které bych chtěl, alespoň pro začátek, jsou Walther P99 9mm AS a PPk 7,65. U pistolí preferuji ráže 9x19 a menší. S puškami a brokovnicemi příliš mnoho zkušeností nemám, ale to chci v průběhu času měnit.

S pozdravem Guerrero

Editace: Pokud někdo s Vás vlastní P99 byl bych velice rád kdyby mi řekl své osobí poznatky/zkušenosti s touto zbraní.
Guerrero
 

Poslaťod Chorche » Ned 05. Dec 2010 17:30:52

vítej pane, voceňuju tvojí volbu ! :wink: Mam P99 i PPK. Měl sem i PPK/E a P22. Waltry mam prostě rád :lol: Napiš co by tě ohledně těchle zbraní zajmalo, pokud budu vědět rád odpovím.
Chorche
častý diskutér
častý diskutér
 
Príspevky: 1074
Registrovaný: Štv 27. Apr 2006 10:44:43

Poslaťod Guerrero » Pon 06. Dec 2010 11:50:33

V první řadě děkuji za přivítání. Tvé osobní zkušenosti. přesnost, spolehlivost, poruchovost, dostupnost dílů. Vím, je to hodně individuální, ale střílel jsem z nich jen jednou a mohu říci, že je to naprosto perfetkní. Líbí se mi hlavně jejich desing. Co jsem slyšel tak údajně "šlapou" naprosto dokonale. Prostě německá kvalita. Co se týká P99 tak bych chtěl ten nejnovější model, možná i s titanovým "stříbrným" závěrem, ale to bude asi častější čištění.
Guerrero
 

Poslaťod Chorche » Pon 06. Dec 2010 12:10:08

no mě se taky líběj, jak dizajnově tak ovládáním. PPKčko je klasika, na svou dobu to byla podle mě převratná zbraň a i dneska můžou mnohý jiný moderní pistole před nim jenom smeknout. Např. to jak je řešená bezpečnost, vypouštění kohoutu, výstražník náboje v komoře, atd. Sou jen dvě věci, který se daj PPKčku vytknout - dynamickej závěr - trošku to tomu ubírá výkon - je lepší používat výkonější střelivo a pak to že závěr rád kouše do ruky - při pohybu dozadu - když držíš pistoli víc hluboko v ruce než bys měl.
No a P99 - pro mě dizajnovej skvost co do ergonomie. Mam malý ruce a z "velkejch" pistolí mi sedí v ruce jedinej. Jediný co se dá P99 vytknout je trochu zmlsanost na munici. Nevim jak u těch novejch modelů - já mam ten první SA/DA model, ale u mě žere výhradně jenom tovární munici. Nemá rád přebíjenky a nemá rád ocelový hilzny. To se potom seká - hilzna ve výhoznim vokýnku. Používal sem dřív munici od Norinka - tu měl tuze rád a prakticky bez závad. I byla laciná, jenže už se nedováží. Z levnějších munic má rád Magtechy a nebo klasickou Vlašim.
Chorche
častý diskutér
častý diskutér
 
Príspevky: 1074
Registrovaný: Štv 27. Apr 2006 10:44:43

Pistole pro malou ruku

Poslaťod PaF1 » Pon 06. Dec 2010 19:44:28

Zkus Steyer M9, starsi verze sedi lip nez nova rada, ale obe jsou O.K. pro mensi ruku (kratsi prsty).
PaF1
 

Poslaťod Guerrero » Pon 06. Dec 2010 20:33:49

Chorche: myslel jsem, že má jen maunální pojistku. Vypouštění kohoutu je řešeno "přes" manuální pojistku? Moc jsem ho nezkoumal, jen párkrát vystřelil, ale byl jsem naprosto spokojený. To, že kouše je asi způsobenost velikostí, přeci jen je to "malej prcek".
P99 se mi velice zalíbila designem, po tom co jsem ji držel mě překvapilo jak nádherně sedí.

PaF: Na ni jsem uplně zapoměl. Designově povedá, ale neměl jsem možnost ji nikde vyzkoušet.
Guerrero
 

Poslaťod Chorche » Pon 06. Dec 2010 20:55:51

Steyr má spouštovej systém jako Glock. To se mi u velký "služební" pistole nelíbí. Dávam přednost SA/DA. Protože když ti selže náboj, můžeš ještě jednou promáčknout na DA a je velká pravděpodobnost, že vystřelíš. U předepjatýho úderníku jednou zmáčkneš a kdyš nevystřelíš, seš v hajzlu. Musíš znova natáhnout závěr, což tě znervozní a útočníka naopak osmělí k odvetě. Tendle systém používam u svý kapesní pistolky (kelteka), protože tam ten závěr natáhneš snadno a rychle. Ale i tak bych dal přednost SA/DA, jenom by se to u takle malý pistolky nedalo pořádně vměstnat dovnitř.
Potom P99 u SA/DA má ještě tu fíčuru, že na SA nemusíš natahovat úderník pohybem celýho závěru dozadu, ale stačí jen o cca 1cm. Tim se natáhne úderník (jako bys natách kohout u zbraně s kohoutem). A první rána z SA pak vyjde na dvě polohy spouště. Tzn. u první rány je taková "antistresová" pojistka, kdy spoušt má dvě polohy - nejdřív namáčkneš a teprve druhou polohou vystřelíš (jak u digitálního fotáku)- to je kvůli tomu, že když nákej maník ze zásahový jednotky pobíhá po baráku hledajíc padoucha a vykopává jedny dveře za druhejma, tak aby to pak nenapálil do první báby kerou za dveřma potká (jaxe lekne) :lol: No a u další rány už spoušt zůstává vzadu, takže střílíš rovnou. No a pak má samozřejmně vypouštěč úderníku, takže kdykoli můžeš přerušit střelbu a vypustit úderník a tim defakto zajistit zbran. Pak můžeš vystřelit bud na DA a nebo natáhnout úderník pohybem závěru o ten 1 cm a ject v SA. Pak má taky optickej i hmatovej výstražník náboje v komoře.

No a PPKčko má vypouštění kohoutu právě přes pojistku. Ale hlavně má PPKčko i blokaci kohoutu i s odjištěnou manuální pojistkou. Tzn. když ti spadne na zem odjištěnej tak nevystřelí. A kdykoli můžeš i hmatem zkontrolovat, jestli máš náboj v komoře dík výstražníku nahoře u kohoutu.
Chorche
častý diskutér
častý diskutér
 
Príspevky: 1074
Registrovaný: Štv 27. Apr 2006 10:44:43

Poslaťod Guerrero » Pon 06. Dec 2010 21:11:09

Myslel jsem, že S M9 je také SA/DA. Neměl jsem ani ponětí, jak je u PPk řešena bezpečnost a koukám, že je na opravdu vysoké úrovni, myslel jsem že se kouhout vypouští jen "přes palec". Líbí se mi i ta cena, za 7,65 kolem 6 - 7000,- (co jsem se díval na Kentaurzbrane a gunshop).

Bavil jsem se s hodně přáteli právě o volbě spouštového ústrojí, někteří mají 1911 SA (nataženo a zajištěno) a jiní mi právě doporučovali SA/DA, že to vhodnější a údajně i bezpečnější(?). No já osobně v tom rozdíl zatím nevidím (při střelbě), ale něco na tom asi bude. Abych byl upřímný střílel jsem dohromady tak 6x a to nikdy ne dlouho a ve velkých rozestupech. Walthery mi utkvěli v paměti jako jediní. Neříkám, že zbytek je mizerný. Jen se nepouštím do hodnocení něčeho s čím nemám zkušenosti. Co se týče bezpečnosti vždy je o to jen o člověku, no a někdy i zbraně (stráří, úprava).

Jsem rád, že jsem natrefil na někoho kdo je vlastníkem PPk a P99.
Guerrero
 

Poslaťod Chorche » Uto 07. Dec 2010 12:06:07

no otázku bezpečnosti řešim především právě kvůli možným pádům zbraně na zem. Nikdy nevíš, kdy se netrefíš do pouzdra, nebo ti prostě nějak vyklouzne atd. A kolik policajtů se střelilo právě dík upadlý číze...
Chorche
častý diskutér
častý diskutér
 
Príspevky: 1074
Registrovaný: Štv 27. Apr 2006 10:44:43

Poslaťod Guerrero » Uto 07. Dec 2010 14:26:27

Co se týče pádové bezpečnosti něco na tom bude. přesně jak říkáš. Může vypadnout z ruky, popřípadě když ti ji někdo vyrazí. Ale ještě jsem neslyšel o tom, že by zbraň po pádu vystřelila(nepočítám upravené a staré = to je, ale na jiné téma).

Nikde jsem se nedočetl, že se to stalo (tím netvrdím, že se to nestalo, jen o tom nevím). Ale spíše mě zaráží, že nepoužívají náboje s řízenou deformací. Přeci jen ta se "zastaví" a nemá moc velkou šanci pokračovat dál. Jak je to vůbec s těmito náboji. Je to legální nebo ne? Nebo spíše zda je to prodejné na "éčko nebo béčko".
Guerrero
 

Ďalší

Späť na Členovia fóra

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia