Pračka nábojnic

Diskusia o strelive. O strelive do krátkych a dlhých zbraní a jeho prebíjaní.

Pračka nábojnic

Poslaťod Gambrinusplzen » Štv 18. Feb 2010 16:09:35

Nemáte někdo zkušenost s touto pračkou,jesti má cenu se patlat s její výrobou? Díky. http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... .jsp.form1
Gambrinusplzen
 

Poslaťod OldDeath » Štv 18. Feb 2010 16:22:23

Nemá. :D Anděl má hotový za rozumný prachy.
Old Death
OldDeath
 

Poslaťod Gambrinusplzen » Štv 18. Feb 2010 17:03:59

No,je to práce na hoďku a moturek mam :lol:
Gambrinusplzen
 

Poslaťod Dancek » Sob 20. Feb 2010 19:05:50

Velmi jednoduchou pračku jsem si udělal z vibrační brusky. Použil jsem tu nejlevnější o výkonu 135 W, upevňuji ji za držadlo, brusnou plochou nahoru. Na brusnou plochu jsem místo brusného papíru přišrouboval plastovou nádobu s víkem a doprostřed dna nádoby jsem upevnil nastojato trubku o průměru asi 50 mm, aby skořápky měly okolo čeho obíhat a nezůstávaly uprostřed stát. Plné otáčky brusky nejsou vhodné, ořechová drť s nábojnicemi nestíhá obíhat, původně jsem k regulaci otáček použil triakový regulátor spínaný v nule, ale ten se neosvědčil. U nás totiž dost kolísá síťové napětí a při použití regulátoru se kolísání hodně projevovalo na otáčkách, pračka se téměř zastavovala a pak zas vylétla do téměř plných otáček. Nyní místo regulátoru používám žárovku na 220 V, zapojenou v sérii s bruskou. Výkon žárovky je potřeba vyzkoušet s konkrétní bruskou a to při zatížení ořechovou drtí i nábojnicemi a zvolit jej tak, aby drť i nábojnice obíhaly v nádobě maximální možnou rychlostí, pak je praní nejrychlejší (mně se osvědčila o výkonu 150 W, při chodu pračky vlákno nesvítí, pouze silně žhaví). V pračce peru do asi 250 ks nábojnic 357 Magnum, víc jsem zatím nepotřeboval ani nezkoušel. Vím, že to není mnoho, ale pro moji potřebu to bohatě stačí, podle míry opotřebení drti a znečištění nábojnic trvá praní od 30 do 50 minut, v případě potřeby bych měl vyprané další nábojnice dřív, než bych nabil 250 nábojnic, vypraných v první várce. Ořechovou drť nechávám v nádobě, před praním do ní naleju 2 až 3 polévkové lžíce Sitolu, nechám alespoň 3 minuty vrtět a až pak přidávám nábojnice, to proto, aby se hrudky drti slepené Sitolem rozpadly na zrnka a nelepily se na nábojnice. Pračku používám asi 2 roky a zatím jsem velmi spokojen.
Dancek
 

Poslaťod Gambrinusplzen » Sob 20. Feb 2010 20:55:33

To u nás v kolbence,jsme jednou dělali pračku na mince. A je na chlup stejná jak na ty nabojnice co jsem tam šoupnul tu fotku. Tak jsem ji o osumdesát procent zmensil a trošku poupravil a nechal na laseru vypálit z 2ky nerez plechu,zejtra to trošku s kamaradem povaríme a poskladáme. Počítam ve středu nebo ve čtvrtek to pošlem do lakovny a v sobotu to nafotim a šoupnu sem. Náklady a výdaje,max.300 kč za Jägermeistera pro spolupracovníky. Tak proto jsem jse ptal,jestli se vyplati ji udělat,pokud funguje :shock: :lol:
Gambrinusplzen
 

Poslaťod Chorche » Pon 01. Mar 2010 9:03:27

jo pánové tomu fandim :wink: Neni nad to udělat si něco sám. Aby člověk nezakrněl. Dneska si lidi pomalu neuměj sami ani utřít prdel...
Chorche
častý diskutér
častý diskutér
 
Príspevky: 1074
Registrovaný: Štv 27. Apr 2006 10:44:43

Poslaťod Dancek » Ned 05. Dec 2010 14:22:15

Gambrinusplzen: Stejný princip na jaký jsi dal odkaz, ale ještě jednodušší pračku jsem viděl na internetu. Základní rozdíl byl v tom, že řemen byl napínán vlastní vahou motorku a jako prací nádoba sloužilo něco, co silně připomínalo čtyřlitrovou sklenici od okurek, předpokládám ale, že to bylo z průhledného plastu, sklo by nemuselo převalování značného počtu nábojnic a čisticí drti vydržet.
Dancek
 

Re: Pračka nábojnic

Poslaťod jacob374 » Sob 05. Okt 2013 6:56:02

Výkon žárovky je potřeba vyzkoušet s konkrétní bruskou a to při zatížení ořechovou drtí i nábojnicemi a zvolit jej tak, aby drť i nábojnice obíhaly v nádobě maximální možnou rychlostí, pak je praní nejrychlejší (mně se osvědčila o výkonu 150 W, při chodu pračky vlákno nesvítí, pouze silně žhaví). V pračce peru do asi 250 ks nábojnic 357 Magnum, víc jsem zatím nepotřeboval ani nezkoušel. Vím, že to není mnoho, ale pro moji potřebu to bohatě stačí, podle míry opotřebení drti a znečištění nábojnic trvá praní od 30 do 50 minut, v případě potřeby bych měl vyprané další nábojnice dřív....!!!
Interested in Pass4sure 300-208 certification? good luck
jacob374
okoloidúci
okoloidúci
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Sob 05. Okt 2013 6:43:54


Späť na Strelivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť