od Dancek » Ned 20. Dec 2009 14:44:05
Chorche : Stejně jako Ty předpokládám, že staré 22 Short budou chodit naprosto bez problémů, vystřílel jsem asi 1000 starých 22 LR S&B REX rovněž bez problémů, dokonce bych řekl, že rychlosti těchto starých nábojů byly vyrovnanější než nábojů Standard z nové produkce S&B. Snad se "uležely" a získaly na kvalitě, kdo ví ? A pak někdo řekne, že jediné víno stářím nabývá !!!
Nejsem si však už úplně jistý tím, zda je dobrý nápad střílet náboji 22 Flobert v obýváku do plechovek od piva. Hodně záleží na tom, z čeho budeš střílet, jestli z továrně vyráběného flobertkového revolveru, který těsně za nábojovou komorou upouští tlak a dáš si tu plechovku nějaký slušný "lapač střel", neviděl bych to nijak dramaticky. Pokud ale budeš střílet ze zbraně v ráži 22 LR, už bych si tak jistý nebyl. Mám vyzkoušené, že náboj 22 Flobert se špičatou střelou střílený z revolveru v ráži 22 LR s 6,5" hlavní na vzdálenost asi 4 m prostřeloval 2 cm silné prkénko z měkkého dřeva (silnější prkénko jsem nezkoušel). Ne že by se jednalo o nějaký extra vysoký výkon, výrobce píše okolo 40 J, ale na střelbu v pokoji, zvlášť když si chceš zachovat celou omítku a okna, bych je nedoporučoval.
Dancek