GP K100 Mk7

Všetko o krátkych strelných zbraniach rôznych druhov a výrobcov.

GP K100 Mk7

Poslaťod Harryzverak » Pon 31. Máj 2010 10:00:41

GP K100 Mk7

Prajem pekný deň. Pred 14 dňami som sa rozhodol zakúpit si zbran a po prezreti vsetkych ponuk zbrojoviek a prečítani nespocetnych for o zbraniach som sa rozhodol prave pre tuto zbran.V uvode si dovolim niekolko obrazkov a po nich aj moju vlastnu tzv.Recenziu na tuto zbraň. Vopred upozornujem že ide iba o moj subjektívny názor a moje zhodnotenie danej zbrane, tým sa chcem vyhnut nejakým dohadom aka zbran je naj a ktora je lepšia atd. Za porozumenie dakujem.Hehe.
Do pozornosti v prípad záujmu o tuto zbran dávam tento link: http://www.grandpower.eu , kde nájdete všetko potrebné.

Takže na začiatok par fotiek: :lol:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

V tejto časti by som poskytol pár subjektívnych info z mojich skúseností práve s touto zbraňou.

Nazdar ostrostrelci, takže mám K100 Mk7 a konečne som si našiel volny víkend a šiel som si teda poriadne zastrielať z mojej novej Kačeny. Na začiatok som začínal opatrne a dal som asi 4xpo 3 náboje na poper aby sa zbraň zahriala no potom som sa vrhol na mierenkovu strelbu na vzdialenosť 25m s terčom origoš na mierenky.
Strielal som po 5 nábojov v zasobniku a používal som náboje FMJ Fiocchi 123q. Už na začiatku som bol nesmierne prekvapený perfektnou bezporuchovou činnosťou zbrane a jej takmer žiadnym spätným rázom. Kačenka sa chová v ruke ako úplný profesionál a teda aj moje výsledky boli pre mna osobne dosť prekvapujúce. Z prvých 5 tich mierených rám som mal zásahy: 8,7,8,6 a5. Aj napriek tomu že už mám ake take skusenosti so streľbou s krátkych gulových zbrani toto bol moj najlepší pocit zo strelby hned na začiatku. Pomaličky som sa teda zasteloval a na moj udiv asi po vystrelení 30 striel som sa ukludnil a prišli aj prvé zásahy za 10 bodov. :lol: :lol: :lol:
Bola so mnou aj moja priatelka a tá veru nikdy zbran v ruke nedržala a mala so samotnej strelby trochu aj strach.
No po vysvetleni základných zásad bezpečnej manipulácie so zbranou a princípmi strelby som jej do zasobnika naladoval 5x Fiocchi a podme ho skusit ako je na tom . Páni teraz sa podržte, lebo to čo prišlo som skoro neprežil. Jej hodnotenie prvej strelby bolo nasledovne: 9.8.7,6 a 6. Priznala sa že mala velký strach , bilo jej srdce a nevedela sa poriadne dodýchať no napriek tomu nastrielala taketo hodnoty čo si myslim že hovorí samo o sebe a hlavne o kvalite tejto zbrane. Nesmierne bola prekvapená mäkkosťou zbrane pri výstrele a ako som i ja už spomínal takmer žiadným spätným rázom pri výstrele.
Spolu sme na strelnici vystrielali približne 70 Ks 9mm Luger značky Fiocchi FMJ a okolo 50 ks 9mm Luger S&B a musim konštatovať že som nemal ani len najmenší náznak závady alebo nejakej nespokojnosti.
Takže prejdem k môjmu osobnemu zhodnoteniu danej zbrane.
Nakolko som používal iba novú muníciu nemal som najmenšie problemy s činnosťou či už pri manipuláciii so zbranou alebo pri samotnej strelbe. Kačenka mi sedi v ruke ako uliata a na aký ciel zamierim tak tam bezpecne vystrelí hehe. Čo sa týka tzv. "Kopania zbrane pri výstrele" je priam excelentná a moj osobný pohlad je uplne mäkkučká o čom svädčia slová chváli a nadšenia aj mojej priateľky čiže vrelo odporučam tuto zbran aj dámam. :?
Jej presnosť je podľa mna vynikajúca no výsledky každeho jedneho strelca závisia na jeho spôsobe strelby a možnostiach treningu - pre mna je však presnosť suprova. Samozrejme som na začiatku podvedomä jemne pri vystrele asi strhaval lebo mi to išlo trochen dolu ,ale po rozstrielani sa to už frčalo podla mojich predstáv.
Takže záver - zbraň je suprová a určite zostanem práve pri značke GP. Jardo klobuk dolu.

PS: Včera mi kamoš priniesol 200 ks prebíjancov s tvrdením že su na 100% spoľahlive a kvalitne takže akonahle otestujem aj túto časť technickej štruktúry zbrane, rad sa podelím aj o tieto skusenosti.
Zatial sa teda majte a prajem príjemný zvyšok dňa. Jaro/Harryzverak/
Harryzverak
 

Poslaťod Chorche » Uto 22. Jún 2010 11:04:38

já sem z ní nestřílel, ale zkoušel sem jí v ruce a mě bohužel nesedne. Mam krátký prsty a naprosto blbě se mi držela. Ale sem rád že jinak sou s ní lidi spokojený, protože dizajnově se mi líbí.
Chorche
častý diskutér
častý diskutér
 
Príspevky: 1074
Registrovaný: Štv 27. Apr 2006 10:44:43

Poslaťod pesek » Uto 22. Jún 2010 17:22:20

no nevypada špatně až ji někdy budou mit na střelnici k zapujčeni určitě vyzkoušim i když už mam vybranou jinou zbran každopadně pěkny kousek
pesek
 


Späť na Krátke zbrane

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť